CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 15, 2011

HAPPY TEACHER'S DAY ! (:

yea yea. esok teacher's day la wey. HAHA.
jap jap, nak nyanyi.
jiao shi jie kuai le, jiao shi jie kuai le,
jiao shi jie kuai le, jiao shi jie kuai le !
( tune lagu Happy Birthday ok. HAHA ! )
HAPPY TEACHER'S DAY pada smua guru-guru 
yang pernah mengajar aku dari tadika, skolah rendah 
hingga ke skolah menengah ! :D






yea ! esokk hari guru ! mcam aku la plak ckgu en. akuu plak yang excited gila babeng. pergh. HAHA ! kalau tyme aku skolah rendah dulu, memang ta penah miss nak kasi hadiah ngan ckgu ckgu kesayangan. chewah. tp skg, umo dah masok 16, ucap Happy Teacher's Day pn da kire ckup la tu, mlass plak aku nak bagi hadiah bagai pe sume. mei yo chien ma. huu~ sbb skg aku tngah pokaii. mana tak nya, tiap tiap minggu kluar. -,-

kalo tyme skolah rendah, slalunya bagi pen, bunga gitu. AHA. pnah satu hari, masu tu i'm still 8-9 years old maybe, aku  bagi bunga kat sorang cikguu laki. ckgu tu gelak je mase aku bagi. yelah. tyme tu aku mana ada rase malu right ? budak budak. HAHA. then, ckgu yang paling aku ta leh miss aku bagi hadiah tyme hari guru ialah guru kelass kitorang for sure. dari thun 1 smpai thun 6 mmang ta pnah lupe nak kasi hadiah. sbb ckgu tu baek sngt sngt yaaw. (:

ber-untung nye  org jadi ckgu nih sbb :

1. mempunyai cuti yang bnyakk tiap tiap tahun kalo nak dibandingkan 
ngan pekerja pekerja sektor awam yang lain.
2. elaun + gaji besarr. HHA !
3. sometimes dpat bonuss. :D
4. kalo ngajar budak skolah rendah mmang akan dpat hdiah yg bnyakk tyme hri guru. AHA. tp kalo skola menengah, sikitt je kot. :DD
5. bile korang jadi ckgu, smpai tua pn orang akan tetap panggil korang dgn panggilan 'cikgu' wlaupun korang dah pencen. :DD
6 .masyarakat respect korang. (:


tu ape yang aku anggap dngan profesian guru nih. ta tau la korang plak en. but, ntah knapa, aku ta minat nak jadi cikguu. sbb first, aku mudah hilang sabar + aku degil. aiyook. burok kan sikap aku ? ada aku kesah. nobody perfect la. HAHA. but, parents aku paksa aku jadii cikguu. aku tanak la ! pfft. -,-

okayokay. and lastly, buat cikgu cikgu yang mengajar aku tyme form 4 nih, trimass sbb ta pnah lupe nak beri tunjuk ajar pada kitorang yang agak bengapp ini. slalu bsabarr dgn karenah kami yang mengalahkan budak sindrom down, ta penah nak lupe nak bagi kami dorongan waktu kitorang putuss asa gila vavi dan rse cam nak larikk pegi kelas sastera . bagi kitorang hwork bnyak bnyak smata mata nak kasi kitorang pandaii wlaupun  kitorang buat kerja lamabtt mcam siput baby, and trimass bnyak bnyak because inspired and guide us to be a good student ! sesungguh nya, jasa dan pengorbanan yang cikgu berikan tidak mampu kami balass. xie xie ni lau se ! (:

slalunya cikguu beri kitorang report card en. nah, ni report card cikgu ! HAHA.



okayokay. skg sya mauu tido ma. let's rockinn' the class tomorrow. bawak speaker then step up and dance mcam esok last kite hdup. BAHAHA. kidding. papaii peeps. have a nice day. ^^






 
segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik Kekal Nadieya Zaidi