CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 26, 2011

TOASTMASTER YOUTH LEADERSHIP CAMP ! (:

wuu~ i miss that toastmaster youth leadership camp ! 
it is actually a good camp to inspired a youth like us to achieve our dream,
thumbs up !
so DARE TO TREAM guys. :)








the picture not quite clear. i'm frustrated. AHA. =="
*aku yang budak pompuan pkai tudong colour peach sblah kiri. AHA ! bukan yang pink itu okay. ==' *


first of all, aku rindu gle kem nih. HAHA. mula mula pegi kem nih, woo, bnyak gile budakk chinese. aku plak yang tade mood. aku ingatkan bumiputera yang bnyak join. but spending time with them quite fun and enjoy myself when lepak-ing together with them eventhough they can't speak BM very well. dan aku plak yang terpksa ckap BI ngan dorang. broken pun broken lha. ada aku kesah ? HAHA ! :'D

first day dah jungle trekking. first tyme masok hutann gle excited. HAHA ! because i've never been in jungle before. pity me. T_T but the jungle trekking were really really make me tired. and I keep saying to my buddies that i want to die sooner or later. the facilitator laugh at me when I say that. ciss. HAHA. dah la tanah kat situ licin, dan aku plak asyik nak jatoh je. buntot aku sakitt doe. HAHA ! then, ade la budak nih, jatoh teruss koyak rabak plak seluar dye. macam kene koyakk pun ade jugak. so, budak chinese tu tpaksa ptah balik. aku rase nak tlong, tapi biar je lah. aku letih gile vavi tyme tu. tade mase nak fkir psal tlong org lain. dah la hauss tade air. perghh ! Allah je yang tau apa yang aku rase tyme tu. nak menangiss pun ade. HEE. aku rase nak suroh kwan aku gali lubang je kat hutan tu, so i can grave myself in it. HAHA ! pkol 2 kitorang masok hutan, pkol 5 lebih baru kluar. dah la 11 bukit kitorang daki siap 180 degrees lagi. damn tired. aku ngan kawan aku keep on saying 'water ! water !' HAHA. luckily, one chinese girl give us her mineral water. thankss a lot to her and i'm forget her name. kalo budak pompuan tu tade aku dah matii la kott. wuu~ 

at the same night, kitorang ade maen proposal game. ter-sngat la best. HAHA. proposal game are- propose, engaged, married and divorce. you must make an action for how to propose, engaged, married and divorce with your partner. aku ngan kwan aku plak, terjerit-jerit mcm org gila sbb sweett gle tgk org maen game tuh. dalam mase yang yang same kitorang JELESS. HAHA. :D some of the people that play that game are couple. if only MOHAMAD ERSAD BIN MOHAMAD ALI is there that night, maybe i could ask him to play that game together gether. HAHAHAHA. *berangann je lebih* imissyou bie. (: memang sweet and cutee gle ah tyme tu. aku siap rase sedih lagik sbb ta dpat join same. wuu. one of the chinese boy ajak aku men game tuh ngan dye, tanak la aku. tade feel ah men ngan kau. HAHHAHA. *kidding* :P then ade satu game, cam bhaya ade jgak. pakai pick ltak kat mlut and hjung dye letak kat getah. msti carik partner, tapi partner dye kene letak pick kat mlut jgak lha. then kene letak getah tu pkai mlut je letak kat pick kwan. ta bleh gune jari. kalo ter-kiss nasib lah. HAHAHA. ;D

then, keesokan nya, ade YOUNG TALENT NIGHT. mlam nih paling best. we divided into 16 groups. dan aku plak terpaksa satu group dngan budak chinese. tade kwan. wuu. tapi, lame lame kitorang jadi friends. HAHA. each group must performing that night. my friends and I performing about JUSTIN BIBIR. eyh ? JUSTIN BIEBER la. HAHA ! dan aku plak tak henti-henti tergelak sbb budak laki satu team ngan aku tuh buat lawak non stop. i miss to hear your lame jokes againn dude. HUU. mlam tu, group kitorang dpat saguhati je. bersyukor je lah. EHE. (: 

but activity paling best kat kem nih is, clubbing at night ! HAHA. the song is TATA YOUNG-I BELIEVE. tiap tiap mlam the facilitator pasang lagu tu. siap tutup lampu lagi, woo, mane ta best. HAHA. pastu, menari ta ingatt dunia. aku rindu nak clubbing balek. HA HA HA. :D 

the lastt day, aku ta nangess laangsung pn. HHA ! kalo tyme aku mase kem kelab setia dlu, aku menangiss bgai nak banjir tmpat tu. tapi tyme kem nih, aku ta rase pape pn. and i'm don't know why. HAHA ! and for sure, i will joining this camp again next year. it is the best camp ever ! D:

okay peeps, till then. tata. (;





Thursday, April 21, 2011

shutup ! (:

*entry nih gune bhsa srawak plak. sorry. :) *








first of all, gila kecewa dtg skolah pg tewk eyhh. x lha tauk hnya krana hal ri marek bff ku alu pindah skolah. bah. rindu ku an kau lak. T_T dah lha ko pdah hri towk last dayy kau kat school towk. pas cuti lak alu pindah. damn. teringin ku mowk tauk spa yang repot hal kau ya eyh. nang porett eyh. -,- sori sbb tyme rehat ku xpat agak klass kau tewk, sbb ada taklimat psal kem tewk bah. 

kau ingatt x tyme kita kem last month ? kita lepak sma sma an miak school lain smpey pkol 3 pagi. kita dua an dak genk ngaco org sdah mnjadi kwajipan. nang ku rsa mlam ya knangan pling BEST kita eyh ! (; pasya bila balit dorm, kau ajak aku mandik sbb kau pdah grenti xda aek pagi lak. gila nak mandik pkol 3 pagi. sjokk kdak aek kat ktub utara tyme ya. HAHA. dah lha, msa ya miak laen dah tdo. kita towk jak mta xpat tdo tdo. AHA. masa ya kita tutup lampu lam bilit, xmowk biar miak laen bangun. nang sopan bena olah kita tyme ya eyh. HAHA. 

then, tyme ya kita klaka pnjang pnjang. tgh klaka an kau tewk, ku gyk busy msg an org. tang ada jak tyme ya hp ku low batt. dah lha tyme ya smua plak dlam bilit ya penoh pakey miak lain. xda kompromi takorg eyh. mun ku jaek tewk, nang dibukak ku lampuu ya. biar takorg xpat tdo. HAHA. pasya kau gyk jadi mangsa ku gerak org nanyak ada plak kosong ke x. masa ya sukati kta dua jak nyuloh muka org an torchlight. pasya kita dua tetak bena bena nangga muka org berliur-liur jak tido. HHA. masa ya ku nang xpat tahan tetak gyk, nang besa lalu ku tetak. teruss bff ku ya pdah an aku yg tetak aku melampau-lampau. HAHA. aku punya suka lah oh. xD

last last mek duak gerak sorang miak ompuan dri skolah ney oh. lupak jwak ku. dah la kwan ku towk lembutt glak gerak miak ya. nang patut lha miak ya xbngun bngun. then aku pa gyk, goncang ku bena tubuh miak ya. tekejutt berok miak ya. tedah nangga. HAHA. tapi tang ada jak miak ya maluk kmk duak bff ku tewk pakey bantal. aeh. miak towk knak histeria kali. HAHA. takutt miak ya tyme ya, shock nya tyme ya kali. bena kmk duak bff ku tewk calm kan miak ya. sampey sempat perkenalkan dirik an miak ya. nang bodo tyme ya ey. kali msa ya gelap kali nya xtauk spa gerak nya. pa muka kmk duak towk kdak muka antu ka smpey kau maluk kmk duak dgn bntal cmya ? HAHA. tp lelah lelah jak ku ngerak nya, nya alu mdah plak nya dah dipakey org. bah. nang mlang nasibb.

last last, kotan fed up nangga xda plak kosong alu tdo teruss ku ngan bff ku tyme ya. nak duak org gyk kawan ku datingg awal awal pagi. mun aku xda feel mowk datingg tyme sjok kdak ya ey. HAHA. and tauk x, kita dua tido sejam jak tyme ya. nang gilaa eyh. sampey majliss perasmian pagi ya nang ngantokk jak mata. nasiblah. -,-

and nektowk, kau dah mowk pindah dah. snggup kau mowk ninggal mekorg. huu. rsa mowk nangiss ku ey. >< tp ku sian bha nangga kau an bf kau. slah ka bgerek ? plik jwak. bkan takduak da plah mksiat ke apa nk. xda org ngan ku lepakk sama sama lak. xda org ngan ku trun training taekwando lak. haiyaa. -,- xpa bah MCQUEEN. mekorang akn sntiasa ingatt kat kau. i will miss youu hunn. :)







Wednesday, April 13, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME ! HAHA. :D

tau berapa tarikh ngan hari ni hari ape ta ?
aku tau la 12 april hari selasa,
but hari nih birthday aku la ! AHA. :)




aku nak kek DOMO-KUN nih ! ber-liur dah aku tengokk. wuu ! 

saban hari aku terassa makin tua. AHA. tp tape, umo aku still maseh belas-belas lagi. sweet 16 gitu lo. HOHO. nak tau ape wish aku ? suda semestinya nak berjaya di dunia jugak akhirat, then beli keta lotuss sebijik, buat rumah kat tepi pantaii, buat mak bapak bngga kat aku, and dpat jadi jutawan pn da ckup. waiyook ! bnyak gle wish aku en ? mmang pn ! HAHA. :D

hari nih, membe kat kelas and membe-membe facebook yang bnyak wish. until now, there are 196 friends on facebook wish for me. *terharu* thanks all ! aku doakan korang mendpat kebahagiaan dan kejayaan suatu hari kelak. amin~ :) and first yang ucap happy birthday kat aku semestinya boyfie aku yang ter-cinta ! HAHA. dye ckap nak jadi yg last wish, tp akhirnya dye plak yg jadi first wish. mmang sngaje nak tipu aku. wuu. T_T

tapi jaoh kat sudut hati aku nih, aku nak org 'tu' text and ucap happy birthday kat aku. tp satu msg dari dye pn tade. siyess, aku frusstt ! smpai hri nih aku maseh syang kat kau. lol. ==" kalau lah aku boleh buang kau jauh jauh, but the problem is i can't ! tape la. hope kau bahagia ngan awek baru kau tu. "><

dah dah. smpai di sini shaja. skang aku nak nyanyi mcam usop 'HAPPY BIRTHDAY TO ME' dalam cita hantu kak limah balik rumah. HAHA. tata olls. :)

Saturday, April 9, 2011

Pilihan Raya di sana-sini. :))

kat sarawak,  sana sini ada pilihan raya.
al-maklumlah DUN dah dibubarkan. 
dan aku plak yang terasa nak mengundi sama, 
but still ta cukop umo ag. because i'm still 16. HAHA ! =="






semua org yg aku tengok these days sibuk ber-pilihan raya. woo. sana sini tergantung bendera BN, PKR, etc. aku plak yang pening tgk aiyoo ! mcam nak lawan bndera sape yg paling bnyak pun ade jgak. HAHA ! last tyme aku tgk suasana mcam ni rase-rase nye time aku 10 years old maybe. bila usia dah 16 nih baru tengok lagi suasana mcam ni. HAHA. tapi memang best laa, setiap parti gune slogan ber-bagai semata-mata nak memenangi hati rakyat. chewah. dan aku plak terasa smangat nak mengundi yaaw. aku memang, berangan je lebih. HAHAHA. :D

and newspaper plak msti bnyak yang cite psal pilihan raya, sometimes ade gak wakil dari parti-parti tersebut pergi dari rumah ke rumah. mcam best je tengok. AHA. then last tuesday, ada parti mane ntah datang rumah aku, siap bagi paper psal parti dye and bendera skali and suroh lekat kat luar rumah. aku plak dah cuak sbb mase tu aku sorang je kat rumah doe. last last aku ambik je and ckap 'saya ambik tp saya ta lekat.' then orang tu cakap, 'ok. undi lah parti bla bla bla'. aku plak,'insyaallah'. HAHA. lol. aku bdak skolah mane bley mengundi. HAHA. tapi hati aku nih tetap pada BARISAN NASIONAL ! semangat gila babeng nih. HAHA. :D 

yela, cuba fikir ape yang kerajaan dah buat kat kita biar hidup kite jadi senang lenang, aman makmur cmni. yang keje kerajaan siap dapat bonus ngan elaun lagi kalo keje kat luar bandar. aku tade ah expert bende nih and aku ta minat politik langsung actually. aku just bagi pndpat je. go BN, go BN ! |m/ HAHA. so jalankan tanggungjawab anda wahai rakyat sarawak ! :)

okeyh okeyh. stop cite psal bende nih. AHA. till then, papaii. :)



Friday, April 8, 2011

pa benda towk ? HAHAHA, :"D

yeepee ! its FRIDAY ! :")




o yeah. i'm feeling happyy todayy ! *clapping hands* HAHHA. sal ku rase happy hari nih ? aiyook. aku pn ta tau. but the truth is, i'm on my way forgetting him. and i'm succeeded. HAHA. bravo yaya ! then smlam, group kitorang buat poem. alhamdulillah, kitorang johan. i'm still wondering what our english teacher will give to us. money, choclate, or sweet ? HAHAHA. trus membe aku cakap aku ta ikhlas buat keje sbb aku hrapkan bende bende cmtu. HAHHA. tade ar. aku maen maen je. mane tau tyme aku sebut tu Allah makbulkan doa aku. kan kayaa kte. HAHAH. jk jk.

and tyme mase rehat PALING BEST ! and i'm never feel like this before. aku jumpa ngan mamat yang aku slalu jumpa tyme hari Jumaat je. and don't know why i'm only met him on friday. AHA. dan yang paling aku ta sangka, rupa-rupa nya org yang besties aku slalu storyy is mamat tu lah. da la aku pn slalu storyy kat diorang psal mamat tu jugak. waiyook. ta sangke rupa-rupa nya org yg same. kite mmang bodoh. HAHA. then, mase tyme beli maknan kat canteen dye berdiri kat sblah aku doe. ah, happy happy. but, tinggi aku smpai bahu dye je. pendek nye aku. *sedih.* oleh kerana aku terlalu excited si Cia telah mnjadi mangsa cubitan aku. HAHAHA. sorry genk, ta sngaje. :)
but, muke dye mmang cute, tinggi lagik ~ suke suke ! HAHA. aku suke je bkannya ada ape2 pn okayy. suka ta bmakna saya cinta. AHA !  :"D

last night, boyfiee aku msg. tapi aku ta reply pn msg dye. smpai 4 msg dye anta. HAHA ! mei yo creds ma. sbb aku tade mood smlam, trus malas nak bgtw dye yg the truth aku tade creds. HAHA. yela, da dye slalu ttido ble aku texting ngan dye, buat sakit hati je. ni kire mcam aku nak dye rase apa yang aku slalu rsa la. AHAHA. *budak jahat* O_O

tomorrow is saturday. aku nak buat ape ek. ivy ajak aku jalan jalan. malas pn ade jgak nih. HAHA. but, aku nak beli lens and brg idaman aku tu scpat mungkin. and i can't wait ! HAHA. lpas tu ajak si blackswit, dye nak ajak kwan dye join skali pulak. adeh. kang aku malu malu kucing tyme jlan ngan kwan dye nanti, tu yg aku tanak. HAHAHA. D: wait and see je laa esok. HOHO.

okeyy. fullstop. smpai di sini saja sebelum aku mula mncarut tak tentu hala. HAHA. till then, bye. :)







Monday, April 4, 2011

thankyou. :)

a special thanks to my ex,
eventhough you are not mine anymore. :)
*and guess what, aku still masih ingat kat kau* lol.







Thanks sbb dah bnyak tolong aku.
Thanks sbb dah bnyak bagi smngat mase aku rasa putus asa gila vavi.
thanks sbb bagi keychain yg ada gabung nama kita.
thanks sbb slalu paksa aku mkan ubat bila aku sakit.
thanks sbb yakinkan aku mase exam dulu smpai aku dpat result gempak.
thanks sbb slalu nasihatkan aku.
thanks sbb slalu ikut ckap aku wlaupun kau sbnarnya tanak.
thanks sbb slalu bagi dorongan utk aku masok ptandingan tlawah.
thanks sbb slalu pujok aku bila merajok T_T.
thanks sbb bg aku chocolate toblerone mase kau menang competition dulu eventhough  sbnarnya aku ta suke toblerone.
thanks sbb slalu ambil berat pasal aku.
thanks sbb slalu bg aku chocolate cadbury mase birthday aku dulu.
thanks sbb slalu ingatkan aku utk jngan tinggalkan solat. :)
and lastly
thanks sbb cheating behind my back !
and one thing you must know, i'm really really appreciate it. kamsamnida. 

                                                                                                           

wey, men game The Sims haram ke ?

siyes cakap,
aku FRUST ! HHA. :D






bena ka The Sims diharamkan ? lol. aku minat gila game towk doe. no lie. T_T tgk paper metro trus ade ckap game The Sims diharamkan. wuu~ budak budak pompuan msti tau game nih. yela~ kbnyakannya mmang budak pompuan suka men game nih jika dibandingkan ngan budak laki. yg bdak laki tau bola bola bola ! AHAHA. jk.

aku men game nih dari form 1. mane ta sedih. huu~ dari Sims 1 smpai Sims 2. da la ta sempat beli Sims 3 tup tup dah diharamkan. ciss. ta stuju ! HAHA. then, The sims nih sometimes bnyak yg dicensored. lucah ape nye. ? huhu. ape yg best The sims nih, kita bleh create org, then dpat buat rumah besar punyee, beli keta besa. at least, dpat jugak jadi drongan utk bkerjaya sbb sims ni pn keja jugak. HHA. tp aku men slalu bnyak pkai cheat je, ta yah keje pn tape, duit still masok. bile men The Sims rase diri memaangg kaya. tp realiti nya tak, sbb maseh mnghrap duit dari mak bpak. AHA. :D

and then, sims akan ade boyfriend lpas tu married. then, dpat baby. msti buat 'mende' tu dlu baru dpat baby. but sbelum tu, kene bgi diorang in love dlu then pompuan tu akn pregnant. tp slalunye kene censored ah. tade nye nak buat terang-terangan gitu. HAHA. yg kiss tu utk tmbahkan diorang punye happiness point smpai jadi 100%. bru lah sims ta bcerai-berai. HAHA. kdang kdang Sims nih bleh jadi tua jugak, tu yg best. :) Sims jugak dpat decorate rumah. dorang jugak study okay. bile ade baby la yg paling best wlaupun dorang asyik memekak je. HAHAHHA.

then pda friday yg lepas, bukak paper Metro terpampang kat situ gmbar game The Sims. da la ckap kat situ HARAM DARI SEGI HUKUM. siyess, rsa bsalah jugak. HAHA. tp tade la, aku men tade niatt pn, skadar nak hilangkan kebosanan aku je. wuu~ aku da lame men game tu tapi tade lak rase syokk gile vavi dan mengkhayalkan bile si Sims tu bcium ke apa. siyes, tade ! but tpulang kpd niatt sseorg itu la , ye tak ? kalau sngaja nk men sbb ade *tuut mmang bdose ah. ==' wallahualam. :] but, i tell you the truth, saya memang pencinta Sims. HAHA ! :D


                         

Sunday, April 3, 2011

weyh ! Akademi Fantasia dah mula ! HAHAHA. :D


yea yea ! Akademi Fantasia 9 dah mula yaww.

bak kata iklan kat astro tu 'Kami akan mengisi malam malam anda !' HAHA.
grenti lekat kat tb punye lah , dua tiga hari towk lak. HAHA



         

         Nama Sebenar : Khairul Najmuddin bin Abu Samah.       
         Nama Afundi :  Erul.
         Asal : Kuala Lumpur
         Umur : 20 tahun.


oh no ! i'm totally addicted with erul ! HAHA. bila mak bukak Astro Ria, baru ter-ingat yg AF dah mula. yaya btol btol pelupe dowh. lol. HAHA. erul bawak lagu i'll be back by 2pm. mmang best gilerr. HAHA. and and dia minaaaatttt korea sngat sngat. same with me la. and erul jugak minat kpop and B2ST. aww. HHA ! lol. but membe aku ckap, erul nih adik kamal adli, btol ke ? ntah la. HAHHA. op, jangan lupe utk afundi Erul. he had a great voice. trusst me. anyangsaeyo. :)

               


Friday, April 1, 2011

what should i do ? =='

o yeah ! its saturday ! HAHA.
but today we have 'permuafakatan' lorh.
siyes, frustrated with my results ! 
its damn horrible. =='
================================================================
balit dari skolah, terus dgr lagu syeera sanders-aku berundur.
walaupun lagu cam agak simple, but the lyrics bena bena menyentuh jiwa. chewah ! HAHA.  but all her songs are really awesome. thumbs up !
here are her lyrics and guitar chords. :)




video


D A
bisakah dia mencintaimu?

D
bisakah aku mencintaimu?

A
bisakah dia memilikimu?

G
bisakah aku memilikimu?

A
mungkin dia yg terbaik untukmu

D
dan kini aku harus berundur


chorus;

D A
lebih baik kau pergi padanya

Bm
lebih baik kau memilih dia

G A
jgn pernah kau hiraukan hatiku

D A
lebih baik kau pergi padanya

Bm
lebih baik kau memilih dia

G A D
pergilah kau padanya, aku rela


D A
bisakah dia mencintaimu?

D
bisakah aku mencintaimu?

A
bisakah dia memilikimu?

G
bisakah aku memilikimu?

A
tp tak mengapa aku sedia

D
berundur dan merelakan dia


Bm G D
aku cuba dan cuba bertahan untukmu

Bm G D A
walau ia menyakiti, aku bertahan untukmu


when i'm hear this song, its remembering me to someone. only if you knows that i'm still waiting for you here. ;)


p/s : try to listen all syeera sanders songs in youtube. trusst me, she such had a great voice and a great idea for making her songs. ^^ till then, tata. :]








 
segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik Kekal Nadieya Zaidi