CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 21, 2011

HARI INI DALAM SEJARAH ! MALAYSIA MENANG ! :D

ini first time aku menulis lagi kat blog nih
selepas sekian lama aku bercuti.
ini semua kerana aku tngah bersemangat gile babeng selepas Malaysia menang ! :D









ini dia pasukan Harimau muda yang menentang si garuda di 
Stadium Gelora Bung karno pada 21/11/2011 tepat jam 8.30 pm.


kalau last year aku tgk dngan my bf, this year aku tgk bolaa with my family. lagi syokk tgk bola dgn family dari dgn bf, kan kan ? and peminat MU, CHELSEA LIVERPOOL, ARSENAL semua bersatu utk sokong pasukan Malaysia. caya lah ! but, first time aku tengok permainan sengit mcam nih. sape-2 yang ta tengok memang rugi la, siyess cakap. even kalau aku tengok Fifa last year pun blom ade yang sengit mcam nih. Pasukan Malaysia men malam nih memang TERBAIKK ! wlaupun diorang memang nampak btol-2 pnat mase last match, diorang tetap bertahan. 
yang paling aku salute sangat ialah utk Captain pasukan iaitu Baddrul. wlaupun dah jatoh bergolek bape kali ntah dye tetap bertahan. keeper pasukan Malaysia kita iaitu Khairul Fahmi juga bnyak membantu menghlang gol pasukan indonesia dari memasuki gawang. 

tapi yang lawak nya en, setiap kali pasukan Malaysia dapat sepakan percuma, setiap kali tu jugak lah si Bonai tu goncang gawang gol Malaysia, sentuh-2 net hampir 10 kali tau ! kau bace jampi serapah ape tu Bonai ? HAHAHA. ade jugak pemain indonesia no 17 aku lupa plak name dye yang buat aksi 18sx di saat saat akhir siap kene rakam lagi kat tgh pdang lepas buat-2 jatoh, pura-2 dlam kesakitan. kan dah kene kad kuning sdangkan tade tackle or body contact pon dari pemain Malaysia. kau mengerang sakit pgang prut tapi ble bangun plak pgang anu. haish. kau agak agak la wey, even kau nak pgang anu kau tu ta bleh tnggu hbis perlawanan ke. LMAO. :D yang aku tak puas hati lah, cara pemain lawan kite bermain. first, memang diorang pasukan lawan bape kali dah jatuh tergolek-golek then mengerang kesakitan, sedangkan body contact biase je kot. tade ah parah sngat pun. korang memang patut masok sinetron la. =='. -peace no war-

pasukan Malaysia dan Indonesia seri 1-1 walaupun telah diberi masa tambahan. tapi rmai plak org kutok Fakhri sbb dye ta dpat jaringkn gol mase penalti. sian kat dye tau. Fakhri memang kite ta dpat nak jangkakan tindak tanduk dye. mase semua pemain dgn OKS dah mati kutu dlu dye bleh plak score en. kalo dye ta jaringkan gol mase Malaysia vs Myanmar dulu, maybe kite ta sampai final tau. tape tape, memang bnyak pahala dye dpat dari sumpah seranah rkyat malaysia. :) nasib baik penalti terakhir dari Baddrul yang menjadi penentu kemenangan Malaysia akhirnya berjaya di atas kecuaian dripada penjaga gol Indonesia sendiri. i'm proud to be MALAYSIAN :D and now, ta tau la asl aku pndai nge-fan plak dngan Baddrul. HOHO. tapi aku pon suke tgk Nazmi an Muslim. Muslim slalu buat aksi-2 comel. nasib baek dye ni muka jambu. kalo tak memang dah kene sumpah seranah jugak la kot. :)) tapi kan aku tgk, bnyak rkyat indonesia yang suka dngan pemain Malaysia. tapi diorang mcm refuse to admit the fact yang pemain Malaysia semua nya HEBAT dan hensem-2 belaka. HARHAR. tapi kan dlam pjalanan balik, ade tiga org kene doping. slah seorangnya ialah asra. HUU~

then, bile aku view page anti-Malaysia yang diorang buat kat facebook. siyes doe, satu bunyik pon tade dari page tersebut slepas pasukan Malaysia menang sdangkan sebelum ni diorang maki hamun malaysia sampai ta ingat dunia. ingat dosaa la wei. tu lah, jadi manusia biar jangan berlagak. bila lagu Negaraku dimainkan mase sblom match dimulakan, siyes diorang ta respect lansongg. aku yang rakyat Malaysia ni tgk hanya mampu geleng kepale je. sabo je laa ! tapi kan, penyokong indonesia bnyak menangiss bile kua dri stadium. tu aku tgk kat tv lah. laa, adat pertandingan la bhai, ada klah dan menangnya. tape, kite jumpe lagi pda sea game yg akan dtg. 


LASTLY, UTK PASUKAN MALAYSIA ! ALL OF YOU HAD MAKE US PROUD ! GOOD JOB ! KERJASAMA YG DITUNJUKKAN OLEH SETIAP AHLI DLM PASUKAN MALAYSIA MEMBAWA KEMENANGAN KEPADA MALAYSIA ! now, bersedialah sekali lagi untuk menentang Syria bagi kelayakan ke Olimpik. HOPE KORANG MENANG ! much love. :)

Thursday, July 7, 2011

all things that i want you to know about. ;')

i just want you to know that,
i'm not angry and i'm not sad anymore. 
;)









 I'm not angry because we broke up, 
I'm sad because I can't let  you go.  
I'm happy because of the memories we made, 
I'm sad because I can't stop reliving them in my mind.  
I'm not angry at you for not loving me, 
I'm angry with me for still loving you.  
I'm not angry that I lost you, 
I'm sad because I once had you.  
I'm not angry that I can't have you, 
I'm sad because I know what I'm missing.  
I'm not angry that you've moved on, 
I'm sad because I can't.  
I'm not angry that you won't come back, 
I'm sad because I keep hoping you will.  
I'm not angry because I hate you and don't want too, 
I'm sad because I miss you and I love you.


                                                        

Sunday, May 15, 2011

HAPPY TEACHER'S DAY ! (:

yea yea. esok teacher's day la wey. HAHA.
jap jap, nak nyanyi.
jiao shi jie kuai le, jiao shi jie kuai le,
jiao shi jie kuai le, jiao shi jie kuai le !
( tune lagu Happy Birthday ok. HAHA ! )
HAPPY TEACHER'S DAY pada smua guru-guru 
yang pernah mengajar aku dari tadika, skolah rendah 
hingga ke skolah menengah ! :D






yea ! esokk hari guru ! mcam aku la plak ckgu en. akuu plak yang excited gila babeng. pergh. HAHA ! kalau tyme aku skolah rendah dulu, memang ta penah miss nak kasi hadiah ngan ckgu ckgu kesayangan. chewah. tp skg, umo dah masok 16, ucap Happy Teacher's Day pn da kire ckup la tu, mlass plak aku nak bagi hadiah bagai pe sume. mei yo chien ma. huu~ sbb skg aku tngah pokaii. mana tak nya, tiap tiap minggu kluar. -,-

kalo tyme skolah rendah, slalunya bagi pen, bunga gitu. AHA. pnah satu hari, masu tu i'm still 8-9 years old maybe, aku  bagi bunga kat sorang cikguu laki. ckgu tu gelak je mase aku bagi. yelah. tyme tu aku mana ada rase malu right ? budak budak. HAHA. then, ckgu yang paling aku ta leh miss aku bagi hadiah tyme hari guru ialah guru kelass kitorang for sure. dari thun 1 smpai thun 6 mmang ta pnah lupe nak kasi hadiah. sbb ckgu tu baek sngt sngt yaaw. (:

ber-untung nye  org jadi ckgu nih sbb :

1. mempunyai cuti yang bnyakk tiap tiap tahun kalo nak dibandingkan 
ngan pekerja pekerja sektor awam yang lain.
2. elaun + gaji besarr. HHA !
3. sometimes dpat bonuss. :D
4. kalo ngajar budak skolah rendah mmang akan dpat hdiah yg bnyakk tyme hri guru. AHA. tp kalo skola menengah, sikitt je kot. :DD
5. bile korang jadi ckgu, smpai tua pn orang akan tetap panggil korang dgn panggilan 'cikgu' wlaupun korang dah pencen. :DD
6 .masyarakat respect korang. (:


tu ape yang aku anggap dngan profesian guru nih. ta tau la korang plak en. but, ntah knapa, aku ta minat nak jadi cikguu. sbb first, aku mudah hilang sabar + aku degil. aiyook. burok kan sikap aku ? ada aku kesah. nobody perfect la. HAHA. but, parents aku paksa aku jadii cikguu. aku tanak la ! pfft. -,-

okayokay. and lastly, buat cikgu cikgu yang mengajar aku tyme form 4 nih, trimass sbb ta pnah lupe nak beri tunjuk ajar pada kitorang yang agak bengapp ini. slalu bsabarr dgn karenah kami yang mengalahkan budak sindrom down, ta penah nak lupe nak bagi kami dorongan waktu kitorang putuss asa gila vavi dan rse cam nak larikk pegi kelas sastera . bagi kitorang hwork bnyak bnyak smata mata nak kasi kitorang pandaii wlaupun  kitorang buat kerja lamabtt mcam siput baby, and trimass bnyak bnyak because inspired and guide us to be a good student ! sesungguh nya, jasa dan pengorbanan yang cikgu berikan tidak mampu kami balass. xie xie ni lau se ! (:

slalunya cikguu beri kitorang report card en. nah, ni report card cikgu ! HAHA.



okayokay. skg sya mauu tido ma. let's rockinn' the class tomorrow. bawak speaker then step up and dance mcam esok last kite hdup. BAHAHA. kidding. papaii peeps. have a nice day. ^^






Tuesday, May 10, 2011

its TUESDAY ! (:

woo, lama suda ta update blog. gile malass aku. 
i'm kinda busy nowadays with my examm. (:
wish me luck ya ! ^^








semenjak dua tiga menjak nih, aku terasa sngatt sngatt happy. he really really make my day ! thankss a lot to him. HAHA. :D

first of all, aku lupe nak buat post tntang HARI IBU hari tu. sbb aku busy sngt sngt dgn study aku then nak kene buat revision utk exam lagikk. bile la aku nak abess skolah ni weyy. pnat la nak buat keje skolah yang ber-timbun kat bilik aku tu. -,- then, masa hari ibu hari tu aku ade duit lebeyh cket, so aku beli la coklett cadbury utk mak aku. sorry mama, tu je yang yaya mampu beli. wuu. T_T

then, ade la membe aku yang sengaje nak usik texting aku ucap HAPPY MOTHERS DAY. aku blom ade anak lagi la, suami pun tade weyh. HAHA ! kalo nak ucap mende tu kat aku pun, tunggu 12 tahun akan dtg. HAHA. :D then, boyfie aku pun call mlam tu, ucap slamat hari ibu, siap nyanyi lagu lagik. wey, budakk ni nak kene agak nye. and aku plak gelak non-stop. call sampai lewat malam then aku plak yang lambat bngun awal pagi tu. nasib baik bpak kejutkan, kalo tak grenti ta gi skolah punyee. HAHA. :DD

hari ni pulak exam math. math paper 1 senang but paper 2 ssah gile vavi. damn. aku rase mmang mnurun la mrkah exam math aku kali nii. oh tidak ! mmang aku kne panggang ngan mak ayah la lepass nih. WUU. T_T  then p.islam plak bnyak gle paper, nasib baek aku ade la study cket cket. da la aku kene tipu abis abisan pagi tu, sbb kwan aku ckap tade paper p.islam pagi tu. and aku plak dgn senang hati nya ta study pagii tu. then, one hour sbelum exam mula, mmbe aku sorang lagi ckap paper p.islam ade. waa. kimen ah kau budak ! kau tipu aku. cheyss. -,- aku plak yang tpaksa carik buku kat budakk klas laen masa tu then truss studyy tnpa gurau gurau ngan membe aku. fuhh. tp exam p.islam agak senang, sbb tu aku ta worries sngat. HAHA. :DD

and yeah. aku ta sbar nak tnggu si dia call mlam ini. i miss you damn much ! HAHA, :))

okayokay. smpai di sini sahaja utk hari ini. saya akan menge-post di hari lain. till then, papaii. take care peeps. 
























Tuesday, April 26, 2011

TOASTMASTER YOUTH LEADERSHIP CAMP ! (:

wuu~ i miss that toastmaster youth leadership camp ! 
it is actually a good camp to inspired a youth like us to achieve our dream,
thumbs up !
so DARE TO TREAM guys. :)








the picture not quite clear. i'm frustrated. AHA. =="
*aku yang budak pompuan pkai tudong colour peach sblah kiri. AHA ! bukan yang pink itu okay. ==' *


first of all, aku rindu gle kem nih. HAHA. mula mula pegi kem nih, woo, bnyak gile budakk chinese. aku plak yang tade mood. aku ingatkan bumiputera yang bnyak join. but spending time with them quite fun and enjoy myself when lepak-ing together with them eventhough they can't speak BM very well. dan aku plak yang terpksa ckap BI ngan dorang. broken pun broken lha. ada aku kesah ? HAHA ! :'D

first day dah jungle trekking. first tyme masok hutann gle excited. HAHA ! because i've never been in jungle before. pity me. T_T but the jungle trekking were really really make me tired. and I keep saying to my buddies that i want to die sooner or later. the facilitator laugh at me when I say that. ciss. HAHA. dah la tanah kat situ licin, dan aku plak asyik nak jatoh je. buntot aku sakitt doe. HAHA ! then, ade la budak nih, jatoh teruss koyak rabak plak seluar dye. macam kene koyakk pun ade jugak. so, budak chinese tu tpaksa ptah balik. aku rase nak tlong, tapi biar je lah. aku letih gile vavi tyme tu. tade mase nak fkir psal tlong org lain. dah la hauss tade air. perghh ! Allah je yang tau apa yang aku rase tyme tu. nak menangiss pun ade. HEE. aku rase nak suroh kwan aku gali lubang je kat hutan tu, so i can grave myself in it. HAHA ! pkol 2 kitorang masok hutan, pkol 5 lebih baru kluar. dah la 11 bukit kitorang daki siap 180 degrees lagi. damn tired. aku ngan kawan aku keep on saying 'water ! water !' HAHA. luckily, one chinese girl give us her mineral water. thankss a lot to her and i'm forget her name. kalo budak pompuan tu tade aku dah matii la kott. wuu~ 

at the same night, kitorang ade maen proposal game. ter-sngat la best. HAHA. proposal game are- propose, engaged, married and divorce. you must make an action for how to propose, engaged, married and divorce with your partner. aku ngan kwan aku plak, terjerit-jerit mcm org gila sbb sweett gle tgk org maen game tuh. dalam mase yang yang same kitorang JELESS. HAHA. :D some of the people that play that game are couple. if only MOHAMAD ERSAD BIN MOHAMAD ALI is there that night, maybe i could ask him to play that game together gether. HAHAHAHA. *berangann je lebih* imissyou bie. (: memang sweet and cutee gle ah tyme tu. aku siap rase sedih lagik sbb ta dpat join same. wuu. one of the chinese boy ajak aku men game tuh ngan dye, tanak la aku. tade feel ah men ngan kau. HAHHAHA. *kidding* :P then ade satu game, cam bhaya ade jgak. pakai pick ltak kat mlut and hjung dye letak kat getah. msti carik partner, tapi partner dye kene letak pick kat mlut jgak lha. then kene letak getah tu pkai mlut je letak kat pick kwan. ta bleh gune jari. kalo ter-kiss nasib lah. HAHAHA. ;D

then, keesokan nya, ade YOUNG TALENT NIGHT. mlam nih paling best. we divided into 16 groups. dan aku plak terpaksa satu group dngan budak chinese. tade kwan. wuu. tapi, lame lame kitorang jadi friends. HAHA. each group must performing that night. my friends and I performing about JUSTIN BIBIR. eyh ? JUSTIN BIEBER la. HAHA ! dan aku plak tak henti-henti tergelak sbb budak laki satu team ngan aku tuh buat lawak non stop. i miss to hear your lame jokes againn dude. HUU. mlam tu, group kitorang dpat saguhati je. bersyukor je lah. EHE. (: 

but activity paling best kat kem nih is, clubbing at night ! HAHA. the song is TATA YOUNG-I BELIEVE. tiap tiap mlam the facilitator pasang lagu tu. siap tutup lampu lagi, woo, mane ta best. HAHA. pastu, menari ta ingatt dunia. aku rindu nak clubbing balek. HA HA HA. :D 

the lastt day, aku ta nangess laangsung pn. HHA ! kalo tyme aku mase kem kelab setia dlu, aku menangiss bgai nak banjir tmpat tu. tapi tyme kem nih, aku ta rase pape pn. and i'm don't know why. HAHA ! and for sure, i will joining this camp again next year. it is the best camp ever ! D:

okay peeps, till then. tata. (;





Thursday, April 21, 2011

shutup ! (:

*entry nih gune bhsa srawak plak. sorry. :) *








first of all, gila kecewa dtg skolah pg tewk eyhh. x lha tauk hnya krana hal ri marek bff ku alu pindah skolah. bah. rindu ku an kau lak. T_T dah lha ko pdah hri towk last dayy kau kat school towk. pas cuti lak alu pindah. damn. teringin ku mowk tauk spa yang repot hal kau ya eyh. nang porett eyh. -,- sori sbb tyme rehat ku xpat agak klass kau tewk, sbb ada taklimat psal kem tewk bah. 

kau ingatt x tyme kita kem last month ? kita lepak sma sma an miak school lain smpey pkol 3 pagi. kita dua an dak genk ngaco org sdah mnjadi kwajipan. nang ku rsa mlam ya knangan pling BEST kita eyh ! (; pasya bila balit dorm, kau ajak aku mandik sbb kau pdah grenti xda aek pagi lak. gila nak mandik pkol 3 pagi. sjokk kdak aek kat ktub utara tyme ya. HAHA. dah lha, msa ya miak laen dah tdo. kita towk jak mta xpat tdo tdo. AHA. masa ya kita tutup lampu lam bilit, xmowk biar miak laen bangun. nang sopan bena olah kita tyme ya eyh. HAHA. 

then, tyme ya kita klaka pnjang pnjang. tgh klaka an kau tewk, ku gyk busy msg an org. tang ada jak tyme ya hp ku low batt. dah lha tyme ya smua plak dlam bilit ya penoh pakey miak lain. xda kompromi takorg eyh. mun ku jaek tewk, nang dibukak ku lampuu ya. biar takorg xpat tdo. HAHA. pasya kau gyk jadi mangsa ku gerak org nanyak ada plak kosong ke x. masa ya sukati kta dua jak nyuloh muka org an torchlight. pasya kita dua tetak bena bena nangga muka org berliur-liur jak tido. HHA. masa ya ku nang xpat tahan tetak gyk, nang besa lalu ku tetak. teruss bff ku ya pdah an aku yg tetak aku melampau-lampau. HAHA. aku punya suka lah oh. xD

last last mek duak gerak sorang miak ompuan dri skolah ney oh. lupak jwak ku. dah la kwan ku towk lembutt glak gerak miak ya. nang patut lha miak ya xbngun bngun. then aku pa gyk, goncang ku bena tubuh miak ya. tekejutt berok miak ya. tedah nangga. HAHA. tapi tang ada jak miak ya maluk kmk duak bff ku tewk pakey bantal. aeh. miak towk knak histeria kali. HAHA. takutt miak ya tyme ya, shock nya tyme ya kali. bena kmk duak bff ku tewk calm kan miak ya. sampey sempat perkenalkan dirik an miak ya. nang bodo tyme ya ey. kali msa ya gelap kali nya xtauk spa gerak nya. pa muka kmk duak towk kdak muka antu ka smpey kau maluk kmk duak dgn bntal cmya ? HAHA. tp lelah lelah jak ku ngerak nya, nya alu mdah plak nya dah dipakey org. bah. nang mlang nasibb.

last last, kotan fed up nangga xda plak kosong alu tdo teruss ku ngan bff ku tyme ya. nak duak org gyk kawan ku datingg awal awal pagi. mun aku xda feel mowk datingg tyme sjok kdak ya ey. HAHA. and tauk x, kita dua tido sejam jak tyme ya. nang gilaa eyh. sampey majliss perasmian pagi ya nang ngantokk jak mata. nasiblah. -,-

and nektowk, kau dah mowk pindah dah. snggup kau mowk ninggal mekorg. huu. rsa mowk nangiss ku ey. >< tp ku sian bha nangga kau an bf kau. slah ka bgerek ? plik jwak. bkan takduak da plah mksiat ke apa nk. xda org ngan ku lepakk sama sama lak. xda org ngan ku trun training taekwando lak. haiyaa. -,- xpa bah MCQUEEN. mekorang akn sntiasa ingatt kat kau. i will miss youu hunn. :)







Wednesday, April 13, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME ! HAHA. :D

tau berapa tarikh ngan hari ni hari ape ta ?
aku tau la 12 april hari selasa,
but hari nih birthday aku la ! AHA. :)




aku nak kek DOMO-KUN nih ! ber-liur dah aku tengokk. wuu ! 

saban hari aku terassa makin tua. AHA. tp tape, umo aku still maseh belas-belas lagi. sweet 16 gitu lo. HOHO. nak tau ape wish aku ? suda semestinya nak berjaya di dunia jugak akhirat, then beli keta lotuss sebijik, buat rumah kat tepi pantaii, buat mak bapak bngga kat aku, and dpat jadi jutawan pn da ckup. waiyook ! bnyak gle wish aku en ? mmang pn ! HAHA. :D

hari nih, membe kat kelas and membe-membe facebook yang bnyak wish. until now, there are 196 friends on facebook wish for me. *terharu* thanks all ! aku doakan korang mendpat kebahagiaan dan kejayaan suatu hari kelak. amin~ :) and first yang ucap happy birthday kat aku semestinya boyfie aku yang ter-cinta ! HAHA. dye ckap nak jadi yg last wish, tp akhirnya dye plak yg jadi first wish. mmang sngaje nak tipu aku. wuu. T_T

tapi jaoh kat sudut hati aku nih, aku nak org 'tu' text and ucap happy birthday kat aku. tp satu msg dari dye pn tade. siyess, aku frusstt ! smpai hri nih aku maseh syang kat kau. lol. ==" kalau lah aku boleh buang kau jauh jauh, but the problem is i can't ! tape la. hope kau bahagia ngan awek baru kau tu. "><

dah dah. smpai di sini shaja. skang aku nak nyanyi mcam usop 'HAPPY BIRTHDAY TO ME' dalam cita hantu kak limah balik rumah. HAHA. tata olls. :)

Saturday, April 9, 2011

Pilihan Raya di sana-sini. :))

kat sarawak,  sana sini ada pilihan raya.
al-maklumlah DUN dah dibubarkan. 
dan aku plak yang terasa nak mengundi sama, 
but still ta cukop umo ag. because i'm still 16. HAHA ! =="






semua org yg aku tengok these days sibuk ber-pilihan raya. woo. sana sini tergantung bendera BN, PKR, etc. aku plak yang pening tgk aiyoo ! mcam nak lawan bndera sape yg paling bnyak pun ade jgak. HAHA ! last tyme aku tgk suasana mcam ni rase-rase nye time aku 10 years old maybe. bila usia dah 16 nih baru tengok lagi suasana mcam ni. HAHA. tapi memang best laa, setiap parti gune slogan ber-bagai semata-mata nak memenangi hati rakyat. chewah. dan aku plak terasa smangat nak mengundi yaaw. aku memang, berangan je lebih. HAHAHA. :D

and newspaper plak msti bnyak yang cite psal pilihan raya, sometimes ade gak wakil dari parti-parti tersebut pergi dari rumah ke rumah. mcam best je tengok. AHA. then last tuesday, ada parti mane ntah datang rumah aku, siap bagi paper psal parti dye and bendera skali and suroh lekat kat luar rumah. aku plak dah cuak sbb mase tu aku sorang je kat rumah doe. last last aku ambik je and ckap 'saya ambik tp saya ta lekat.' then orang tu cakap, 'ok. undi lah parti bla bla bla'. aku plak,'insyaallah'. HAHA. lol. aku bdak skolah mane bley mengundi. HAHA. tapi hati aku nih tetap pada BARISAN NASIONAL ! semangat gila babeng nih. HAHA. :D 

yela, cuba fikir ape yang kerajaan dah buat kat kita biar hidup kite jadi senang lenang, aman makmur cmni. yang keje kerajaan siap dapat bonus ngan elaun lagi kalo keje kat luar bandar. aku tade ah expert bende nih and aku ta minat politik langsung actually. aku just bagi pndpat je. go BN, go BN ! |m/ HAHA. so jalankan tanggungjawab anda wahai rakyat sarawak ! :)

okeyh okeyh. stop cite psal bende nih. AHA. till then, papaii. :)



Friday, April 8, 2011

pa benda towk ? HAHAHA, :"D

yeepee ! its FRIDAY ! :")




o yeah. i'm feeling happyy todayy ! *clapping hands* HAHHA. sal ku rase happy hari nih ? aiyook. aku pn ta tau. but the truth is, i'm on my way forgetting him. and i'm succeeded. HAHA. bravo yaya ! then smlam, group kitorang buat poem. alhamdulillah, kitorang johan. i'm still wondering what our english teacher will give to us. money, choclate, or sweet ? HAHAHA. trus membe aku cakap aku ta ikhlas buat keje sbb aku hrapkan bende bende cmtu. HAHHA. tade ar. aku maen maen je. mane tau tyme aku sebut tu Allah makbulkan doa aku. kan kayaa kte. HAHAH. jk jk.

and tyme mase rehat PALING BEST ! and i'm never feel like this before. aku jumpa ngan mamat yang aku slalu jumpa tyme hari Jumaat je. and don't know why i'm only met him on friday. AHA. dan yang paling aku ta sangka, rupa-rupa nya org yang besties aku slalu storyy is mamat tu lah. da la aku pn slalu storyy kat diorang psal mamat tu jugak. waiyook. ta sangke rupa-rupa nya org yg same. kite mmang bodoh. HAHA. then, mase tyme beli maknan kat canteen dye berdiri kat sblah aku doe. ah, happy happy. but, tinggi aku smpai bahu dye je. pendek nye aku. *sedih.* oleh kerana aku terlalu excited si Cia telah mnjadi mangsa cubitan aku. HAHAHA. sorry genk, ta sngaje. :)
but, muke dye mmang cute, tinggi lagik ~ suke suke ! HAHA. aku suke je bkannya ada ape2 pn okayy. suka ta bmakna saya cinta. AHA !  :"D

last night, boyfiee aku msg. tapi aku ta reply pn msg dye. smpai 4 msg dye anta. HAHA ! mei yo creds ma. sbb aku tade mood smlam, trus malas nak bgtw dye yg the truth aku tade creds. HAHA. yela, da dye slalu ttido ble aku texting ngan dye, buat sakit hati je. ni kire mcam aku nak dye rase apa yang aku slalu rsa la. AHAHA. *budak jahat* O_O

tomorrow is saturday. aku nak buat ape ek. ivy ajak aku jalan jalan. malas pn ade jgak nih. HAHA. but, aku nak beli lens and brg idaman aku tu scpat mungkin. and i can't wait ! HAHA. lpas tu ajak si blackswit, dye nak ajak kwan dye join skali pulak. adeh. kang aku malu malu kucing tyme jlan ngan kwan dye nanti, tu yg aku tanak. HAHAHA. D: wait and see je laa esok. HOHO.

okeyy. fullstop. smpai di sini saja sebelum aku mula mncarut tak tentu hala. HAHA. till then, bye. :)







Monday, April 4, 2011

thankyou. :)

a special thanks to my ex,
eventhough you are not mine anymore. :)
*and guess what, aku still masih ingat kat kau* lol.







Thanks sbb dah bnyak tolong aku.
Thanks sbb dah bnyak bagi smngat mase aku rasa putus asa gila vavi.
thanks sbb bagi keychain yg ada gabung nama kita.
thanks sbb slalu paksa aku mkan ubat bila aku sakit.
thanks sbb yakinkan aku mase exam dulu smpai aku dpat result gempak.
thanks sbb slalu nasihatkan aku.
thanks sbb slalu ikut ckap aku wlaupun kau sbnarnya tanak.
thanks sbb slalu bagi dorongan utk aku masok ptandingan tlawah.
thanks sbb slalu pujok aku bila merajok T_T.
thanks sbb bg aku chocolate toblerone mase kau menang competition dulu eventhough  sbnarnya aku ta suke toblerone.
thanks sbb slalu ambil berat pasal aku.
thanks sbb slalu bg aku chocolate cadbury mase birthday aku dulu.
thanks sbb slalu ingatkan aku utk jngan tinggalkan solat. :)
and lastly
thanks sbb cheating behind my back !
and one thing you must know, i'm really really appreciate it. kamsamnida. 

                                                                                                           

wey, men game The Sims haram ke ?

siyes cakap,
aku FRUST ! HHA. :D






bena ka The Sims diharamkan ? lol. aku minat gila game towk doe. no lie. T_T tgk paper metro trus ade ckap game The Sims diharamkan. wuu~ budak budak pompuan msti tau game nih. yela~ kbnyakannya mmang budak pompuan suka men game nih jika dibandingkan ngan budak laki. yg bdak laki tau bola bola bola ! AHAHA. jk.

aku men game nih dari form 1. mane ta sedih. huu~ dari Sims 1 smpai Sims 2. da la ta sempat beli Sims 3 tup tup dah diharamkan. ciss. ta stuju ! HAHA. then, The sims nih sometimes bnyak yg dicensored. lucah ape nye. ? huhu. ape yg best The sims nih, kita bleh create org, then dpat buat rumah besar punyee, beli keta besa. at least, dpat jugak jadi drongan utk bkerjaya sbb sims ni pn keja jugak. HHA. tp aku men slalu bnyak pkai cheat je, ta yah keje pn tape, duit still masok. bile men The Sims rase diri memaangg kaya. tp realiti nya tak, sbb maseh mnghrap duit dari mak bpak. AHA. :D

and then, sims akan ade boyfriend lpas tu married. then, dpat baby. msti buat 'mende' tu dlu baru dpat baby. but sbelum tu, kene bgi diorang in love dlu then pompuan tu akn pregnant. tp slalunye kene censored ah. tade nye nak buat terang-terangan gitu. HAHA. yg kiss tu utk tmbahkan diorang punye happiness point smpai jadi 100%. bru lah sims ta bcerai-berai. HAHA. kdang kdang Sims nih bleh jadi tua jugak, tu yg best. :) Sims jugak dpat decorate rumah. dorang jugak study okay. bile ade baby la yg paling best wlaupun dorang asyik memekak je. HAHAHHA.

then pda friday yg lepas, bukak paper Metro terpampang kat situ gmbar game The Sims. da la ckap kat situ HARAM DARI SEGI HUKUM. siyess, rsa bsalah jugak. HAHA. tp tade la, aku men tade niatt pn, skadar nak hilangkan kebosanan aku je. wuu~ aku da lame men game tu tapi tade lak rase syokk gile vavi dan mengkhayalkan bile si Sims tu bcium ke apa. siyes, tade ! but tpulang kpd niatt sseorg itu la , ye tak ? kalau sngaja nk men sbb ade *tuut mmang bdose ah. ==' wallahualam. :] but, i tell you the truth, saya memang pencinta Sims. HAHA ! :D


                         

Sunday, April 3, 2011

weyh ! Akademi Fantasia dah mula ! HAHAHA. :D


yea yea ! Akademi Fantasia 9 dah mula yaww.

bak kata iklan kat astro tu 'Kami akan mengisi malam malam anda !' HAHA.
grenti lekat kat tb punye lah , dua tiga hari towk lak. HAHA



         

         Nama Sebenar : Khairul Najmuddin bin Abu Samah.       
         Nama Afundi :  Erul.
         Asal : Kuala Lumpur
         Umur : 20 tahun.


oh no ! i'm totally addicted with erul ! HAHA. bila mak bukak Astro Ria, baru ter-ingat yg AF dah mula. yaya btol btol pelupe dowh. lol. HAHA. erul bawak lagu i'll be back by 2pm. mmang best gilerr. HAHA. and and dia minaaaatttt korea sngat sngat. same with me la. and erul jugak minat kpop and B2ST. aww. HHA ! lol. but membe aku ckap, erul nih adik kamal adli, btol ke ? ntah la. HAHHA. op, jangan lupe utk afundi Erul. he had a great voice. trusst me. anyangsaeyo. :)

               


Friday, April 1, 2011

what should i do ? =='

o yeah ! its saturday ! HAHA.
but today we have 'permuafakatan' lorh.
siyes, frustrated with my results ! 
its damn horrible. =='
================================================================
balit dari skolah, terus dgr lagu syeera sanders-aku berundur.
walaupun lagu cam agak simple, but the lyrics bena bena menyentuh jiwa. chewah ! HAHA.  but all her songs are really awesome. thumbs up !
here are her lyrics and guitar chords. :)




video


D A
bisakah dia mencintaimu?

D
bisakah aku mencintaimu?

A
bisakah dia memilikimu?

G
bisakah aku memilikimu?

A
mungkin dia yg terbaik untukmu

D
dan kini aku harus berundur


chorus;

D A
lebih baik kau pergi padanya

Bm
lebih baik kau memilih dia

G A
jgn pernah kau hiraukan hatiku

D A
lebih baik kau pergi padanya

Bm
lebih baik kau memilih dia

G A D
pergilah kau padanya, aku rela


D A
bisakah dia mencintaimu?

D
bisakah aku mencintaimu?

A
bisakah dia memilikimu?

G
bisakah aku memilikimu?

A
tp tak mengapa aku sedia

D
berundur dan merelakan dia


Bm G D
aku cuba dan cuba bertahan untukmu

Bm G D A
walau ia menyakiti, aku bertahan untukmu


when i'm hear this song, its remembering me to someone. only if you knows that i'm still waiting for you here. ;)


p/s : try to listen all syeera sanders songs in youtube. trusst me, she such had a great voice and a great idea for making her songs. ^^ till then, tata. :]








Wednesday, March 23, 2011

its getting worst ! =='

exam exam exam.
nang xda mbak buku berat berat ku minggu towk,
mbak paper exam jak ! HAHA. :DD










adess ! knak rotan sya tadik. HAHA. xpernah sya rasa se-gembira itu, HOHO~ dah la mek org balit dari kelas agama tewk lmbat, bruk mowk dudok ku, alu dipanggil cikgu nama ku. AHA. then, sya tengok nya dah sedia rotan, aiyook. FAIL la sejarah ku towk. AHA. dengan nervous nya ku tpaksa berik tngan ku tewk, pejam mata ku kenak rotan. sakit yang amat sngat. HAHAHA. xmokk ku FAIL sejarah gyk eyh, insaff suda. AHA. T_T



Result Exam sya utk semester 1 towk :


BM : 62%
BI : 69%
BIOLOGY : 45%
PHYSIC : 33%
ADDITIONAL MATHEMATICS : 17%
MATHEMATIC : 68%
AGAMA : 82%
SEJARAH : 42%
CHEMISTRY : 27%


ya la result ku tewk ! HAHA. 4 subjek ku gagal doe. ada ku towk la di-lecture parents lak. aiyoo. siap sedia la yaya. oho. tp x la ku malu an result ku yar, at least ku xda niru bah ! AHAHA. and and, how can my english marks is greater than my bm marks ? =='


================================

 
segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik Kekal Nadieya Zaidi